СВЕТОСЛАВ КОСЕВ „ГРАФИКА С ДОБАВЕНА РЕАЛНОСТ“ 

На 03 февруари 2022 г. в Зала 2 на Художествена галерия – Добрич с вернисаж от 16:00 до 18:00 ч. ще бъде представена изложба „ГРАФИКА С ДОБАВЕНА РЕАЛНОСТ“ на Светослав Косев.

В изложбата в Добрич са включени творби от два отделни проекта, реализирани през 2021 г. в София и Варна.

„Особеното в тази изложба е, че напускаме зоната на двуизмерното и преминаваме в триизмерното пространство. Това ще позволи на публиката да получи впечатление за един и същи обект в различна визуална форма.“ /Св. Косев/

Цялостното въздействие върху зрителя става възможно благодарение на партньорството на Светослав Косев с двама колеги и приятели – Атанас Марков и Симеон Желев. Преди няколко години тримата създават арт-групата „Co-Interaction“, чиято дейност е насочена към създаването на проекти, включващи използването на класически форми на изкуството и високо технологични средства.

Първият проект е осъществен в гр. София под наименованието „Взаимодействие с въображаема реалност“ и включва интерактивните инсталации „Интерактивно-генеративни формации“, „Взаимодействие с технологичен организъм“, както и серия от 10 графични творби, придружени от добавена реалност. Част от тези 10 творби са включени в експозицията в Художествена галерия – Добрич.

През 2021-ва година се навършват 700 години от смъртта на италианския поет Данте Алигиери и годишнината се отбелязва с различни културни събития в цял свят. Изложбата включва графики, вдъхновени от безсмъртната творба на Данте „Божествена Комедия“ – 16 литографии, посветени на песни от „Ад“, „Чистилище“ и „Рай“.

Светослав Косев е автор на графичната и концептуалната част от проектите, техническата и технологичната част е дело на Атанас Марков, който е автор и на приложението за добавена реалност, а Симеон Желев разработва калиграфията, която зрителите ще могат да видят в творбите от цикъла „Божествена комедия“. Всяка от творбите може да се види в две състояния – реално, в двуизмерните графични отпечатъци, и виртуално, което може да се види чрез специално приложение през смартфон или таблет: http://www.co-interaction.com/co-interaction/app/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!

Enable Notifications OK No thanks