Съвместна изложба на Моника Роменска – Графика и Соня Станкова – Фотография

На 02 ноември 2023 г. (четвъртък) от 17:30 ч. в Художествена галерия – Добрич ще бъде открита съвместната изложба на Моника Роменска – Графика и Соня Станкова – Фотография.

Моника Роменска представя свои творби от две последователни изложби- „Далечно плаване“ и “Caetera Desunt” („Останалото липсва“), създадени с известна дистанция на времето, но свързани помежду си, като втората е логично емоционално продължение на първата.  Соня Станкова участва в съвместния проект с художествена фотография. С помощта на различни техники тя представя света, трансформиран през обектива, като създава абстрактна среда с двуизмерност на образа, която, превърната във фотография, става реална. „Защото само реален образ може да бъде заснет.“ (С. Станкова)

Моника Роменска

Родена на 5 декември 1958 г. в Пловдив

1983 – завършва НХА – София, специалност „Графика“ при проф. Д-р Евтим Томов

1990 – Член-основател на Дружество на пловдивските художници.

1989 – Член-основател на група “Ръб” и „Жените на ръб-а“, с които участва в съвместни изложби и акции.

Реализирала е 31 самостоятелни изложби. Участник в 36 кураторски проекта и над 25 престижни международни изложби и форуми. Работи в областта на изящната графика, хартията, обекта и инсталацията.

Член на СБХ. Уредник на Постоянна експозиция „Мексиканска графика“ към ГХГ – Пловдив.

Соня Станкова

Завършва Техникум по полиграфия и фотография „Юлиус Фучик“ – София, „Педагогика на изобразителните изкуства“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ – Пловдив, Магистър фотограф от АМТИИ – Пловдив.

От 1982 г. работи като студиен фотограф и фоторепортер.

От 1990 г. е художник на свободна практика, работи за различни периодични издания и рекламни кампании, нейни фотографии са публикувани в специализирани фотографски списания. Участва в национални и международни изложби, кураторски проекти, събития и инициативи. Носител на престижни национални награди за фотография.

Член на СБХ от 2016 г. Преподавател по фотография в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!

Enable Notifications OK No thanks