Предстояща изложба на Вера Пенева

На 7 октомври 2021 г. (четвъртък) от 16:00 до 18:00 ч. с вернисаж се открива изложбата на Вера Пенева „Кутия за спомени“. Художествена галерия – Добрич представя над 40 творби на добричката художничка в разнообразни жанрове – колаж, живопис, арт-обекти, скулптура.

Вера Пенева е завършила скулптура във ВТУ „Св. СВ. Кирил и Методий“, но през последните години е по-позната със своите живописни платна и колажи. Картините ѝ са разпознаваеми, наситени с ярки, жизнерадостни цветове и светлина.  Тя споделя, че предпочита пластичното усещане, затова вплита различни текстури – хартия, текстилни нишки, природни материали. В живописните си платна акцентира върху цвета и пластичността на колажираните материали.

“В моята “Кутия за спомени” има много неща и те не са винаги едни и същи… Има цял град, къща, кукли, игри на „Дама“ и „Не се сърди човече“, хора, изгубени приятели, пътища за някъде – пътища за никъде, море и делфини, котки, несъстояли се срещи, смях, истории, за които не искам да си спомням и други, които подреждам най-отгоре…“, разказва Вера за концепцията на изложбата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!

Enable Notifications OK No thanks