Предстояща изложба на Вера Пенева

На 7 октомври 2021 г. (четвъртък) от 16:00 до 18:00 ч. с вернисаж се открива изложбата на Вера Пенева „Кутия за спомени“. Художествена галерия – Добрич представя над 40 творби на добричката художничка в разнообразни жанрове – колаж, живопис, арт-обекти, скулптура.

Вера Пенева е завършила скулптура във ВТУ „Св. СВ. Кирил и Методий“, но през последните години е по-позната със своите живописни платна и колажи. Картините ѝ са разпознаваеми, наситени с ярки, жизнерадостни цветове и светлина.  Тя споделя, че предпочита пластичното усещане, затова вплита различни текстури – хартия, текстилни нишки, природни материали. В живописните си платна акцентира върху цвета и пластичността на колажираните материали.

“В моята “Кутия за спомени” има много неща и те не са винаги едни и същи… Има цял град, къща, кукли, игри на „Дама“ и „Не се сърди човече“, хора, изгубени приятели, пътища за някъде – пътища за никъде, море и делфини, котки, несъстояли се срещи, смях, истории, за които не искам да си спомням и други, които подреждам най-отгоре…“, разказва Вера за концепцията на изложбата.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!

Enable Notifications    OK No thanks