Нощ на музеите

Нощта на музеите се превърна в празник в Художествена галерия  – Добрич. В  следобедните часове „Работилница за въображение“ се преобрази в сцена на куклен театър, а куклите оживяха в ръцете на Елисавета Качулева и на малките гости. Децата с интерес слушаха за това как се правят кукли за театър, как се рисуват декори и каква е ролята на костюмите и музиката в едно куклено представление. Те имаха възможност да изиграят ролите на свои любими приказни герои, а след това и сами да си направят маски на животни, с които гордо излязоха от работилницата.

Вечерта продължи с концерт романтична музика в изпълнение на сопраното Дона Стоянова и китариста Милен Томов. Залата бе препълнена, а публиката чу песни и арии на различни западноевропейски композитори от епохата на барока и ренесанса. Дона Стоянова изрази своята радост от възстановяването на традиционната вече Европейска нощ на музеите, с която се отбелязва значимостта на европейското изкуство в световен мащаб.

Гостите на концерта обогатиха своята вечерна културна програма с разглеждане на постоянната експозиция и временната изложба „Плакатът“ на Людмил Чехларов с експонати от дарението, което художникът направи на галерията ни. В Европейската нощ на музеите Художествена галерия – Добрич бе посетена от стотици жители и гости на града ни.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!

Enable Notifications OK No thanks