Изложба „ПЪТЯТ…“ на Цветан Казанджиев

На 10.03.2022 г. художника Цветан Казанджиев представи пред добричката публика своите графични и живописни послания в „Пътят …“- самостоятелна изложба с над 90 живописни платна, графики, акварели и рисунки.

В среща с ученици от СУ „Св. Климент Охридски“и публиката дошла да сподели събитието, автора разказа как е възникнала идеята за изложбата „Пътят…“. Житейският път за него е неизменно свързан с творчеството и творческия експеримент, които започва още през деветдесетте години в областта на графичните техники и във времето се обогатява и разширява в рисунката, акварела и живописта. Пътят на свободния и вечно търсещ дух осъзнат в категоричното решение да бъде художник, следват години на отдаденост към избраното призвание, в които процесът е по значим от целта на пътуването – път, по които художника върви уверено към синтеза на графика, рисунка, акварел, живопис, за да достигне до въздействащите абстрактни реалности, композиции населени от имагинерни образи и медитативни състояния.

”Чувствителността ми към даден текст…, отделни словосъчетания или дори отделни думи, подсъзнателно ми влияят, отделям повече внимание на тях и ме карат да ги обличам в „образи” от живописни или акварелни фрази, в рисунъчни или визуални трепети и пунктове на творческия акт “ Цв. Казанджиев.

Изложбата можете да разгледате до 28.03.2022г.

Очакваме ви!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!

Enable Notifications OK No thanks