Изложба „Оправдание за времето“ на Явора Петрова

На 21 юли 2022 г. (четвъртък) от 18:00 ч. Художествена галерия – Добрич представя изложбата на Явора Петрова „Оправдание за времето“. В експозицията са включени основно графика, живопис и рисунки на известната българска художничка.

Явора Петрова е родена през 1957 г. в София. Завършва илюстрация и оформление на книгата в Националната художествена академия при известните български художници проф. Христо Нейков и проф. Румен Скорчев. Работи в областта на рисунката, графиката и живописта. В творческата ѝ биография има над 40 самостоятелни и десетки групови изложби в страната и чужбина, поредната от които е в Художествена галерия – Добрич.

Нейни творби са представяни в Норвегия, Австрия, Словакия, Чехия, Словения, Унгария, Япония и др. Картините ѝ са собственост на частни колекции и присъстват в графични кабинети на различни художествени училища. Цикъл от нейни графики е притежание на Националната галерия в Осло, Норвегия. Носител е на много награди, сред които голямата награда за графика на международния конкурс “Масимо Рамос” в Испания през 1991 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!

Enable Notifications OK No thanks