Изложба “Естествено пространство”

На 8 февруари 2024 г. (четвъртък) от 17:30 ч. в Художествена галерия – Добрич се открива изложба по проект „Естествено пространство“. Експозицията включва 73 творби на австрийски и българско автори и е посветена на особената и динамична връзка между човека и природата.

„Художествените изображения на природата винаги са заемали централно място в изкуството. Очарованието ѝ  се крие в нейната противоречива двойственост: природата като място на копнеж по едно по библейски девствено, райско състояние и в същото време място на опасности и екстремни предизвикателства.

Темата вдъхновява и художниците от kunstraumarcade за няколко изложби през последните години. През 2021 г. централна тема е “Градината” като кътче на копнеж, а през 2022 г. следва изложбата „Природа Пространство Градина“ с участието на австрийски и български художници от kunstraumarcade в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена.

Творбите предлагат храна за размисъл и ни канят да преосмислим собственото си отношение към безценните естествени пространства. Да спрем, да възстановим природата като източник на сила и вдъхновение, да я осъзнаем като фундамент на собственото ни съществуване е повелята на днешния ден.“

Преди да бъде видян от публиката на Добрич, през есента на 2023 г. проектът е представен в още две изложбени пространства в България – Регионален исторически музей София, Триъгълна Кула на Сердика и Международно дружество „Елиас Канети“ – Дом Канети.

На откриването ценители, граждани и гости на града ни ще могат да се запознаят с част от авторите представени в експозицията. Специален гост на събитието ще е почетният консул на Република Австрия в Република България д-р Радостина Иванова-Мишинева.

Очакваме ви!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!

Enable Notifications OK No thanks