PHOTO EXHIBITION “THEATRE” BY STEFAN STEFANOV – STEFOTO

Изложба “Театър” на фотографа Стефан Стефанов – STEFOTO

На 21 април (четвъртък) 2022 г. от 17:30 ч. в Художествена галерия – Добрич се открива изложба “Театър” на фотографа Стефан Стефанов – STEFOTO. Експозицията съдържа 23 фотоса, които авторът е снимал за плакати на постановките на Драматичен театър “Йордан Йовков” през последните години. Известният със своята сватбена фотография творец успешно сменя жанра. В десетките фотосесии успява да улови духа на произведенията, да вникне в идеите на режисьора. Представяйки драматизма в задължителния “нисък ключ”, висок контраст и засилена острота на детайла, той умело ни пренася в театралната зала и ни кара да почувстваме произведението, още преди да сме го видели.

Стефан Стефанов (Stefoto) се занимава професионално с фотография от 1992 г. Кариерата му започва в първото частно фото “Жак”, после открива собствено ателие, а през 2001 г. заминава за Италия. Там работи в най-голямата фотолаборатория на полуострова – “Adriatica color foto”, чиито клиенти са най-добрите италиански фотографи, включително и издателската къща на Ватикана “Osservatore Romano”. Той е не само единственият българин, но и единственият чужденец, на когото е поверено копирането на портретите на двама бащи на католическия свят – папа Йоан Павел II и папа Бенедикт XVI.

През 2008 г. се завръща в България и започва работа в местната кабелна телевизия “Добруджа”. С годините работи като оператор за много национални телевизии, като Канал 3, бТВ, BIT, България Он Еър. В момента е съсобственик в Регионална телевизия “Добрич” и е кореспондент – оператор на БНТ и НОВА телевизия за Добричка област. Продължава да работи и като фотограф на свободна практика.

За себе си Стефан казва: “Въпреки, че в града ме познават, като телевизионен оператор, в душата си аз съм фотограф. Обичам да снимам портрети и сватби, защото те ме разтоварват от лудницата на новинарското ежедневие.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

We use cookies to ensure that we provide you with the best experience on our website. If you continue to use this site, we will assume that you accept the Privacy policy!

Enable Notifications OK No thanks