About us

Работилница за въображение

„Работилница за въображение“ е пространство за творчески експерименти на деца и ученици от всички възрасти. Заниманията се провеждат както в специално оборудваната за целта работилница  – ателие, така и в експозиционните зали на галерията, пред картините на големите майстори. Заниманията са целогодишни, като през учебната година се осъществяват след предварителна уговорка с преподавателите от училищата, а през лятната ваканция са свободни за посещение от всяко желаещо дете на възраст 6 – 18 години.

За екипа на галерията е от съществена важност приобщаването на децата от най-ранна възраст към изобразителното изкуство, развиване на художествената им култура  и насърчаване на тяхната креативност. В галерията те имат възможност да се запознаят с произведения и автори от постоянната експозиция, както и с периоди и интересни факти от история на изкуството и световното културното наследство. Децата рисуват, правят колажи, моделират, отпечатват графики, експериментират с различни техники и материали, играят образователни игри.

Comming soon actual information

We use cookies to ensure that we provide you with the best experience on our website. If you continue to use this site, we will assume that you accept the Privacy policy!

Enable Notifications OK No thanks