ПЛЕНЕР „ХАРТИЯТА – СЛЕДИ И ОТПЕЧАТЪЦИ“ 2022

С пресконференция и представяне на участниците бе открито тазгодишното издание на пленер „Хартията“. Десет художника ще творят в продължение на седмица под мотото „Следи и отпечатъци“.

Директорът на Художествена галерия – Добрич Недко Недков запозна журналистите с творческата биография на всеки един от творците, чиито имена са гаранция и доказателство за високото качество на културното събитие, както с историята на пленера и програмата на настоящото издание. Той изрази благодарност за финансовата подкрепа на Община град Добрич и основния партньор х-л „Вила ди Полета“, които активно съдействат за успешното провеждане на пленера втора поредна година. Знаковото културно събитие за града е финансирано и от Национален фонд „Култура“ по програма „Визуални изкуства“ за 2021 г., като с част от средствата ще бъде издаден каталог с творбите, създадени по време на пленера.

Кметът г-н Йордан Йорданов поздрави участниците и организаторите, като отново изрази институционалната подкрепа на Община град Добрич за провеждането на тази значима за културния живот на града проява. Той помоли художниците в края на пленера да оставят своите послания към бъдещите поколения на късове ръчно правена хартия. От името на общината бяха поднесени подаръци на участниците.

Програмата на пленера включва ежедневна работа в зала 10 на галерията, която може да бъде наблюдавана от посетителите. На вечерните срещи от 18:00 ч. участниците ще представят своето творчество, идеи и проекти при отворени врати. Планирана е екскурзия до забележителности в Добруджа със съдействието на РИМ – Добрич. Ще се проведат занимания с ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ и Дневния център за психично здраве.

Събитието ще завърши с обща изложба на творбите, създадени по време на пленера, която ще бъде открита на 08 септември 2022 г. от 18:00 ч.

Галерията очаква посетители и гости!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!

Enable Notifications OK No thanks