ПЛЕНЕР „ХАРТИЯТА – ДОМ ЗА СПОМЕНИ“ 2023

За поредна година Художествена галерия – Добрич е инициатор и домакин на пленер „Хартията“ в партньорство с х-л „Вила ди Полета“ и с финансовата подкрепа на Община град Добрич.

„Хартията“ е тема,  по която Художествена галерия – Добрич работи от 1995 г. Десетилетия галерията активно организира международни пленери и изложби на тема „Хартията“, в които участници са художници от 17 страни.

В настоящото издание, което ще се проведе от 31.08.2023 г. до 08.09.2023 г. участници са:  ВАЛЕНТИН АСЕНОВ – ХЪКЪЛА, ВЕРЖИНИЯ МАРКАРОВА, ДЕСИ ДЕНЕВА, НИКОЛАЙ ТОДОРОВ, КАЯ ЦЕНКУЛОВСКА, МИЛЕНА АЛДЖАБАРИ, ПАВЛИНА СЪРБОВА, ТОДОР ОВЧАРОВ, ЯНКО НЕНОВ И YUELAI RUAN – КИТАЙ.

Проектът носи заглавие „Хартията – дом за спомени“ и акцент в него е способността на хартията да съхранява истории, да запечатва емоции и моменти. Използвайки богатите възможности, изобилието на качества, съвременното тълкуване и концептуално третиране на материала, темата на тазгодишното издание предоставя неограничени възможности на авторите в избора на творчески подход и техники за постигането на определено въздействие при създаването на творбите си.

10 художници ще творят при отворени врати, пред погледите на зрителите в работната атмосфера на една от залите на Художествена галерия – Добрич, което ще даде възможност за проследяване на целия творчески процес – от възникване на идеите до визуалната им реализация.

Програмата включва пет вечерни срещи, в които участниците ще представят пред публика свои идеи, проекти и творчески опит, виждания за изкуството и в частност за работата с хартия.

Изложбата с творбите създадени по време на пленера ще бъде открита на 7 септември /четвъртък/ от 18:00 ч. в ХГ – Добрич.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!

Enable Notifications OK No thanks