Изложба „Fight“

На 20 април 2023 г. (четвъртък) от 17:30 ч. се открива изложба „Fight“, с която Студио „Print Nest“ гостува в Художествена галерия – Добрич.

Студиото е създадено през 2012 г. от четирима единомишленици, а малко по-късно групата става от петима – Зоран Мише, Горан Тричковски, Васил Ангелов, Павел Целкоски и Иван Матеев. За тях графиката е потребност и начин на изразяване, споделят сходни творчески виждания в избора на разработваните теми и техниките на работа. Не се боят от промените и споделят създаденото с публиката чрез десетки общи и индивидуални изложби. Според Зоран Мише студиото дължи успеха си и на отворения, неформален и неограничаващ формат. Характерна за „Print Nest“ е лекотата и непрестанното експериментиране с изразните средства, малките тиражи, провокираните от ежедневието сюжети, музиката, играта.

„Процесът на създаването е борба. От раждането на идеята и опитите да я контролирате до момента, в който осъзнаете, че нямате много контрол върху случващото се. Борбата с технологиите, времето, планираните и неочаквани събития, емоциите, които съпътстват автора в процеса на създаване. Вътрешната борба да не захвърлите всичко, което сте направили до момента. Въпросите, които възникват – „Защо трябва да се борим? Защо не се пуснем по течението?“ Борбата да устоиш на изкушението да започнеш нещо ново.

„Print Nest“ е студио, в което се събират художници, влюбени в графиката. Ателието обединява хора с различни характери, способности и отношение към живота, но с обща отправна точка. С традиционните графични техники, които използват, те създават форми и пространства, състояния, мисли и чувства… Съвременното звучене на графичните листове е подсилено от актуалността на засегнатите в тях проблеми. Всеки от авторите използва различен подход и формат като изразно средство, което подчертава тематичното многообразие в творбите им.“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!

Enable Notifications OK No thanks