Изложба „АРГО“

На 13 юли 2023 г. /четвъртък / от 17.30 ч. в Зала 1 и 2 на Художествена галерия – Добрич се открива Обща изложба „АРГО“ с куратор Росен Станоев.

„Колхида може би не съществува,

но тихо, да не чуе екипажа.”

Добромир Тонев

Проектът „Арго”, оформен като реализация на групова изложба, съставлява обединение от 37 автори, отличаващи се със силно разпознаваем почерк. Направеният творчески синтез, чрез кураторския подбор от страна на Росен Станоев, предлага една еклектична визия за изложба в която балансирано се изявяват креативни търсения в пластично, живописно и графично отношение. Индивидуалният изказ на всеки от авторите носи уникално излъчване на проекта, допълнително подчертано от богатите в национален и международен план биографии на художниците.

Едновременно традиционна и модерна, изложбата обобщава творческата визия на няколко поколения артисти, характеризирайки я като актуална и идентифицира нейната съвременна звучност. Съвкупността на имена от цялата страна, определят проекта като събитие с национална значимост, което прераства в пътуваща изложба с възможност за по-широка видимост.

Д-р Деница Иванчева Иванова-Александрова

Преподавател в катедра ГРАФИКА при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”

Уредник на ХГ “Недялко Каранешев“ – Горна Оряховица

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!

Enable Notifications OK No thanks